Topsport in Houten dankzij Houtense Helpers

medaille Houtense Helpersvrijdag 12 januari 2018 10:26

Op de ijsbaan is het koud, maar onder de vrijwilligers is een aangename onderlinge warmte voelbaar. De vrijwilligers hebben het samen tot een succes gemaakt: Rond on Ice. In die warme atmosfeer heeft ChristenUnie Houten afgelopen weekend de vrijwilligers van Rond on Ice gehuldigd. In de Houtense Helperstour mogen deze helden niet ontbreken.

De vrijwilligers komen uit alle leeftijdscategoriën van de Houtense bevolking. Er zijn kale mensen, grijze mensen, springende jongeren, vitale dertigers en ouders met kinderen. De ijsbaan had dan ook een samenbindend effect. Op de ijsbaan zelf kon onder het toeziend oog van een vrolijke doch strenge ijsmeester geschaatst worden. Schaatsen konden worden gehuurd bij een efficiënt opgestelde balie met actieve vrijwilligers. Op het terras waren lekker warme dekentjes klaargelegd voor de vaders, moeders, ooms, tantes, opa’s en oma’s die meegekomen waren met de kinderen. Achter de tap stonden vrijwilligers klaar om je bestelling te verzorgen. Dat zijn de zichtbare vrijwilligers. Achter de schermen zijn ook vrijwilligers bezig geweest met de organisatie van dit evenement. Alles voor de topsport van Houten: Schaatsen op de ijsbaan op het Rond.

René Speksnijder heeft namens de ChristenUnie de vrijwilligers bedankt voor hun actieve bijdrage aan verbinding in Houten. Als zichtbare blijk van waardering werd de medaille voor Houtense Helpers uitgereikt aan Guido Raes. ‘Het is echt voor iedereen, hoor’, voegt hij er oprecht aan toe. Als projectleider was hij wellicht zichtbaarder, maar zonder de 61 andere vrijwilligers was Rond on Ice niet geslaagd. Met deze warme verbindende herinnering nog vers in het geheugen, ziet iedereen alweer uit naar de volgende winter.

Labels

« Terug