Houtense Helpers maken van Hospice een thuis

vrijdag 08 december 2017 20:52

ChristenUnie Houten heeft op Nationale Vrijwilligersdag de 5e medaille in de Houtense Helperstour uitgereikt aan de vrijwilligers van hospice Kromme Rijnstreek.

De haard brandt, de geur van appeltaart hangt nog in de lucht, de kerstboom wordt opgetuigd en de vrijwilligers schuiven aan voor een lekkere kop koffie. In die setting heeft de ChristenUnie Houten op Nationale Vrijwilligersdag de 5e medaille in de Houtense Helperstour uitgereikt. Henny Uppelschoten nam namens alle 125 vrijwilligers van hospice Kromme Rijnstreek de medaille in ontvangst van fractievoorzitter Jana Smith en fractieondersteuner Agna van Rees.

In het hospice vinden mensen in de laatste fase van hun leven een thuis. In het hospice werken verschillende soorten vrijwilligers: tuinvrijwilligers, zorgvrijwilligers, kookvrijwilligers, facilitair vrijwilligers, gastvrouwen en ict-vrijwilligers. Deze mensen 'laten allemaal hun eigen goud zien', zegt Katja Versluis, een van de coördinatoren. 'Vrijwilligers moeten iets doen waar ze van houden en waar ze goed in zijn. En zij mogen ook iets terugkrijgen voor wat zij hier doen. In de vrijwilligerstrainingen kijken wij hoe ieder het beste tot zijn recht komt en vragen wij hen ook om hun eigen grenzen aan te geven.'

Het hospice wil relevant zijn voor de Kromme Rijnstreek. De betrokkenheid van de lokale gemeenschap is ontzettend groot. Lokale ondernemers sponsoren bijvoorbeeld de mooi opgetuigde kerstboom.

Op de prachtige locatie aan de Kruisboog wordt duidelijk dat elk mens waardevol is. 'Zolang er leven is, proberen we het zo mooi mogelijk te maken', zegt Jan Laval, kookvrijwilliger en fotograaf. 'Het klinkt misschien gek', zegt hij, 'maar het is hier meestal heel gezellig.'

« Terug