Testbericht

Houtense Helpers - Voedselbank
Raadslid Jana Smit (kop)
Door Jana Smith op 29 oktober 2017 om 20:45

Testbericht

Er zijn zoveel vrijwilligers in Houten die zich inzetten voor mensen om zich heen. De ChristenUnie wil deze Houtense Helpers in het zonnetje zetten en poogt zichtbaarheid te geven aan het mooie werk dat vrijwilligers doen in onze woonplaats. 

Vrijdag 22 september werd de derde medaille namens ChristenUnie Houten uitgereikt aan de Voedselbank in Houten. De Stichting Voedselbank Houten zet zich in voor personen en gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Dit doen zij door wekelijks voedselpakketten te verstrekken en waar mogelijk te verwijzen naar professionele hulp. 

Ben de Jong, bestuursvoorzitter van de voedselbank, nam namens de 30 vrijwilligers de medaille in ontvangst van raadslid René Speksnijder. Na afloop van de uitreiking konden alle vrijwilligers genieten met elkaar van een huisgemaakte appeltaart.

Vrijwilligers zijn de spil van de organisatie. Ze zorgen wekelijks voor voedselpakketten voor zo'n 45 huishoudens in Houten. Van vrijwillige chauffeurs, tot gastvrouwen en vrijwilligers die de intake verzorgen. Dankzij giften van particulieren, kerken en bedrijven en met inzet van deze vrijwilligers kan wekelijks gezorgd worden voor een pakket met verse producten.

Deel dit bericht