Raadspraat René: Wie de jeugd heeft...

Jong gezin.jpgzaterdag 10 maart 2018 13:10

De toekomst van onze kinderen staat voorop. Dat is één van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie Houten.

Daarom vinden wij dat Houten moet inzetten op goede jeugdzorg, goed onderwijs, veilige buurten en op sterke gezinnen. Daar valt heel veel over te zeggen, maar ik wil me nu beperken tot die sterke gezinnen.

Ongeveer 16.000 kinderen in Nederland hebben last van de ingrijpende gevolgen van de (vecht)scheiding van hun ouders. Zij hebben moeite op school en kampen met emotionele stress. En op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico op het vertonen van crimineel gedrag en problemen in relaties. Per jaar komen daar 3.500 kinderen bij. Onthutsende cijfers!

De ChristenUnie vindt het positief dat er steeds meer aandacht komt voor dit grote maatschappelijke probleem. En we steunen alle initiatieven die bijdragen aan goede en tijdige hulpverlening en begeleiding van gezinnen als een scheiding onvermijdelijk is.

Maar daarnaast vinden wij ook hier dat voorkomen beter is dan genezen. De ChristenUnie wil dat stellen met kinderen tools aangereikt krijgen om te kunnen bouwen aan hun relatie en aan het ouderschap.

Een mooi voorbeeld van maatschappelijke initiatieven hierin is de Marriage Course. Dit is een cursus voor echtparen die willen werken aan een sterke relatie. In een serie van 7 avonden, die steeds beginnen met een intiem diner voor twee, gaan stellen aan de slag met allerlei thema’s waar je in je relatie mee te maken krijgt.

De ChristenUnie is een warm voorstander van dergelijke initiatieven uit de samenleving die bijdragen aan sterke en liefdevolle gezinnen. Onze kinderen zijn dat dubbel en dwars waard. Want zij hebben de
toekomst!

Labels
GR2018
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Raadspraat René: Wie de jeugd heeft...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.