Bijdragen ChristenUnie gemeenteraad

gemeentehuis.jpg22-02-2019 19:24 22-02-2019 19:24

Op dinsdag 12 februari is er in de gemeenteraad onder andere gesproken over de profielschets van de burgemeester en de nieuwbouw op de locatie Wegwijzer/Den Oord.

Zoals bekend, neemt Wouter de Jong per 1 juli afscheid als burgemeester van Houten. Houten moet daarom op zoek naar een nieuwe burgemeester. Namens de gemeenteraad bood de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Eef Stiekema, de profielschets voor de (nieuwe) burgemeester aan de Commissaris van de Koning aan. De werving is daarmee officieel gestart. De fractievoorzitters van alle partijen kregen de gelegenheid om in een kort statement aan te geven welk accent uit de profielschets zij wilden benadrukken.

Verder kwam het onderwerp Nieuwbouw locatie Wegwijzer/Den Oord ter sprake. In de afgelopen twee jaar is door een klankbordgroep met vertegenwoordigers van de gemeente, Viveste, stedenbouwkundigen en omwonenden geprobeerd een plan te maken dat voorziet in voldoende woningen die in het gebied passen en wat ook op voldoende draagvlak onder omwonenden kan rekenen. Dat laatste is niet gelukt. In een uiterste poging om toch tot een oplossing te komen, heeft de raad besloten om partijen nog 3 maanden de gelegenheid te geven met een plan te komen dat wel op meer draagvlak kan rekenen. Lukt dat niet, dan besluit de raad in mei over het plan dat er nu ligt.

Hierbij onze inbreng bij deze beide onderwerpen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Gemeenteraad 12-2-2019 Den Oord.pdf30,8 kBapplication/pdfdownload
Gemeenteraad 12-2-2019 Profielschets burgemeester.pdf16,0 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Archief > 2019 > februari

Geen berichten gevonden