Vacature bestuursvoorzitter

maandag 02 oktober 2023 10:10

Vacature bestuursvoorzitter

Ken jij iemand met bestuurskwaliteiten die wil bijdragen aan lokale, christelijke politiek? Of is dit jouw talent en passie? Neem dan contact met ons op. Onder het genot van een kopje koffie vertellen we je graag meer.

Waar staat de ChristenUnie voor?

Vanuit onze christelijke identiteit zet ChristenUnie Houten zich in voor:

  • De zwakkeren in onze gemeente;
  • De toekomst van onze jongeren;
  • Duurzaam wonen met de focus op een groene leefomgeving.

Als je meer over ons wilt lezen, kun je terecht op onze website.

 

Wat is de taak van het bestuur?

Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en zet ook de grote lijnen uit van de partij in Houten. Tegelijk houden we in het oog dat de fractie nastreeft wat in het verkiezingsprogramma beloofd is. Het bestuur is de spreekbuis van en naar de leden. Rond de gemeenteraadsverkiezingen zijn we verantwoordelijk voor en coördineren we het samenstellen van verschillende commissies die zich bezighouden met het verkiezingsprogramma, de kieslijst en de verkiezingscampagne. Het bestuur komt gemiddeld één keer per 4-6 weken bij elkaar.

 

Wat wordt verwacht van de bestuursvoorzitter?

De voorzitter geeft leiding aan het bestuur en is de verbindende factor tussen het bestuur en de fractie, maar ook zeker naar de leden. Netwerkvaardigheden zijn belangrijk om aan te voelen wat er onder de leden speelt en om de juiste mensen te benaderen bij het samenstellen van de verschillende commissies.

 

Vind jij het belangrijk en wil je eraan bijdragen dat de christelijke waarden en normen in de lokale politiek zijn te horen, neem dan contact met ons op.

 

Kirsten Riepma 06-53270735 (bestuurslid)

Jeroen Suurmond 06-13738975 (penningmeester)

Of via bestuur@houten.christenunie.nl

« Terug