Jan Overweg

Jan Overweg 2020-05-18.jpg

Op dinsdag 19 mei 2020 ben ik, onder aanroeping van Gods naam, geïnstalleerd als  wethouder in de gemeenteraad. Mijn naam is Jan Overweg, 54 jaar oud, getrouwd en vader van vier, inmiddels volwassen, kinderen.

Meer over mij als wethouder: College van B&W (houten.nl)

Tot begin mei was ik werkzaam bij ZonMw (de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) voor het ministerie van VWS als landelijk projectleider Meerjarenagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Daarvoor ben ik raadslid en later ook wethouder geweest in de gemeente Leusden. Mijn drijfveer in de politiek is dat ik graag iets wil doen voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Daarnaast ben ik iemand die graag werkt aan vernieuwing en innovatie.

Inmiddels werk ik bijna 2 jaar met plezier voor de gemeente Houten. Ik heb mij met name gericht op de jeugdzorg. Vanuit de ChristenUnie willen we graag de zorg zo dicht mogelijk bij huis geven. Heel fijn dat we het Sociaal Team binnen Houten gaan uitbreiden, zodat er minder kinderen naar externe zorgaanbieders doorgestuurd hoeven te worden. Vanzelfsprekend blijven we externe expertise inzetten van buiten, maar alleen als het nodig is.

Fijn dat ik inmiddels heel wat Houternaren heb leren kennen en fijn dat jullie mij ook weten te vinden.

Neem gerust contact met op via:

Graag maak ik ook met u kennis als u een tip, wens of goed idee hebt. Dit kunt u aangeven via mijn facebookpagina @wethouderJanOverweg. Een email sturen naar jan.overweg@houten.nl kan natuurlijk ook.